GOLF IGRIŠČE BLED 2016

Golf igrišče Bled je najstarejše in največje igrišče v Sloveniji, ki vam ponuja številne golfske izzive in čudovite razglede na najvišje slovenske vrhove. Igrišče je oblikoval znani arhitekt Donald Harradine. Originalno je bilo prvič zgrajeno leta 1937 in že takrat so bili mnogi mnenja, da je to eno najlepših igrišč v Evropi. Z 18 luknjami je postal eden najbolj prepoznavnih alpskih resortov, ki so ga že prepoznali številni igralci golfa po Evropi.

V letu 2014 je bilo uvrščeno na 49. mesto med TOP 100 golf igrišči celinske Evrope po oceni angleške revije Golf World Magazine. 

Po prvi svetovni vojni si je tedanji jugoslovanski kralj Aleksander Karadjordjević izbral Bled za poletno rezidenco, kar je privabilo politično elito in druge ugledne goste iz cele Evrope. Na pobudo kraljeve družine, natančneje kneza namestnika Pavla in diplomatskega zbora so pričeli s pripravami za gradnjo igrišča za golf.

V preteklosti je blejsko igrišče že gostilo številne pomembne amaterske kot profesionalne turnirje evropskega formata. Golfsko igrišče Bled se lahko pohvali z bogatim naborom mednarodnih evropskih prvenstev ter  Challenge tekmovanji.

1938 Yugoslav national championship, 1973 First Golf Week tournaments, 1977  Yugoslav National Amateur Open Championship, 1992 LPGA Slovenian Open Ladies Golf 1997 European Boys' Team Championship, 1998 PGA European Challenge Tour, 2002 European Men's challenge Trophy, 2004 EGA challenge Trophy – Boys, 2005 International European Mid-Amateur Championship, 2007 European senior men's team challenge, 2008 European Boys' Team Championship, 2009 European Amateur Ladies' Team Championship, 2013 Balkan Challenge Trophy, 2013 European Senior Ladies' team Championship, 2014 Slovenian international Men Amateur Championship, 2014 40th European Championship Rotary, 2014 Balkan Challenge Trophy

Golf igrišče Bled je zelo priljubljeno med igralci golfa. Poleg igrišča vam nudimo tudi veliko vadišče na naravni travi, trgovino z golfsko opremo, garderobe za goste, caddy room, klubsko restavracijo in namestitev.

Trenutno smo v fazi prenove igrišča, da še dodatno dvignemo naš ugled in storitve v družbi najboljših igrišč na svetu. V sezoni 2016 bo tako na voljo 18 lukenj od katerih bo 9 na popolnoma prenovljenih 9 luknjah Kraljevega igrišča. Prav tako bo prenovljena in na novo opremljena tudi Akademija na vadišču z najsodobnejšo opremo.

Obveščamo vas, da smo na prenovljenih 9 luknjah Kraljevega igrišča uvedli hcp omejitev, in sicer 28,0 za moške in 36,0 za ženske. Na 9 luknjah Jezerskega igrišča, kjer vam tekmovalen dizajn lukenj in razgledi na Karavanke ter Julijce prav tako nudijo enkratno tekmovalno izkušnjo, ni hcp omejitve. Pri registraciji je potrebno predložiti hcp potrdilo oz. člansko izkaznico.

 

Naše spletno mesto uporablja spletne piškotke. Nekateri piškotki so nujni za delovanje spletnega mesta in so bili že nameščeni, nekateri pa nam omogočajo zagotoviti boljšo izkušnjo ob pregledovanju spletnega mesta in anonimno spremljanje uporabe spletnega mesta.